ua en ru

Бойовики на Донбасі обстрілювали позиції ООС із забороненого озброєння

Бойовики на Донбасі обстрілювали позиції ООС із забороненого озброєння Фото: українські військові (facebook.com/pressjfo.news)
Автор: РБК-Украина

У четвер, 22 квітня, збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. В результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець загинув.

Зокрема, ворожі обстріли були зафіксовані недалеко від населеного пункту Південне. Окупанти відкривали вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та протитанкової гармати.

Бойовики також стріляли поблизу селища Зайцеве з мінометів калібру 82 мм.

Поблизу Красногорівки загарбники відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли українські позиції поблизу населеного пункту Шуми з протитанкових ракетних комплексів.

"В результаті обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення несумісне з життям", - йдеться в повідомленні.

Також окупанти відкривали вогонь з підствольних гранатометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу Пісків, а неподалік Майорська - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ про дії збройних формувань Російської Федерації.

"Дії російських окупантів раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню і не бажає дотримуватися існуючих домовленостей про режим припинення вогню", - йдеться в повідомленні.