ua en ru

Блокування ділянки залізниці може призвести до знеструмлення Луганської обл., - Тука

Блокування ділянки залізниці може призвести до знеструмлення Луганської обл., - Тука Фото: Георгій Тука

Тука переконаний, що силові структури повинні втрутитися у ситуацію з блокадою

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що заблокована ділянка залізниці в Луганській області - єдина, якою забезпечується вугіллям ТЕС в Щасті, передає телеканал "112 Україна".

"Я вважаю її (блокаду, - ред.) абсолютно незаконною, недоцільною. Та гілка, яка зараз є заблокованою, це єдина гілка, по якій здійснюється постачання вугіллям Щастінської ТЕС. Це єдине джерело електроенергії на території всієї Луганської області, альтернативи немає", - підкреслив заступник міністра.

Він також переконаний, що силові структури повинні втрутитися в ситуацію з блокадою, "якщо люди не чують голос розуму і не хочуть підкорятися закону".

Нагадаємо, на даний момент заблокована одна ділянка залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля сіл Гірське і Золоте.

З 15 січня колишні бійці добровольчих батальйонів "Донбас" і "Айдар" на чолі з народним депутатом Семеном Семенченко попереджали про проведення акцій протесту проти контрабанди за допомогою залізничного сполучення через лінію розмежування на території Луганської області.