ua en ru

Бив та тримав людей без їжі підвалах в Гостомелі: під суд піде ще один окупант

Бив та тримав людей без їжі підвалах в Гостомелі: під суд піде ще один окупант Фото: судитимуть російськово військового, який знущався над українцями під час окупації Гостомеля (gp.gov.ua)

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чергового російського військового за порушення законів та звичаїв війни. Його підозрюють у знущаннях з мешканців смт Гостомель під час окупації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

Розслідування встановило, що у березні 2022 року під час окупації смт Гостомель обвинувачений разом з іншими невстановленими російськими військовослужбовцями незаконно обшукували будівлі.

Повідомляється, що окупанти вибивали двері, розбивали вікна та шукали військових ЗСУ і правоохоронців.

За даними прокуратури, в одному з будинків росіяни погрожували мирним мешканцям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися, у подальшому людей без їжі та води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, погрожуючи зброєю імітували страту.

Крім того, російські військові, проводячи так звані "фільтраційні заходи", перевіряли документи та відбирали у цивільних осіб мобільні телефони.

Тож прокуратура порушила справу за фактом законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, нещодавно в Чернігові оголосили вирок російському військовому Михайлу Кулікову, який у лютому поцілив у багатоповерхівку. Злочинця засудили до 10 років позбавлення волі.

Додамо, раніше РБК-Україна писало про те, що нещодавно Київський апеляційний суд ослабив покарання першому засудженому російському військовослужбовцю Вадиму Шишимаріну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.