ua en ru

У Берліні вибирають регіональний парламент

У Берліні вибирають регіональний парламент Фото: правлячий бургомістр Берліна, член СДПН Міхаель Мюллер

За 130 місць у берлінському парламенті борються 927 кандидатів із 21 партії

У столиці Німеччини Берліні, що має статус федеральної землі, 18 вересня проходять вибори в регіональний парламент і органи місцевого самоврядування. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом, передає DW.

Право участі в голосуванні мають близько 2,5 млн осіб, у місті відкрито близько 1800 дільниць. За 130 місць у берлінському парламенті борються 927 кандидатів із 21 партії.

Згідно з опитуванням, проведеним інститутом Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD на початку вересня, 21% респондентів підтримує Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН). За нею йдуть Християнсько-демократичний союз (ХДС) (19%), "Союз-90"/"зелені" (16%), Ліва партія і створена в 2013 році "Альтернатива для Німеччини" (АДН) (по 15%).

Правлячий бургомістр Берліна, член СДПН Міхаель Мюллер має намір залишитися при владі, і раніше висловився за створення коаліції з "зеленими". Але соцопитування показують, що цей варіант малоймовірний, обидві партії можуть не набрати достатньо голосів для формування більшості в парламенті. Провідні партії відмовляються співпрацювати з правопопулістською АДН, яка бере участь у виборах в Берліні вперше, так що не виключена ймовірність коаліції за участю СДПН, "зелених" і Лівої партії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель опустилася до найнижчого рівня за 5 років.