ua en ru

У Берліні перекладають на Єврокомісію відповідальність за "дизельний скандал", - єврокомісар

У Берліні перекладають на Єврокомісію відповідальність за "дизельний скандал", - єврокомісар Фото: Ельжбета Б'єнковська (flickr.com epp_group_official)

Брюссель критикує Берлін за реакцію на "дизельний скандал"

Єврокомісар з питань промисловості Ельжбета Б'єнковська заявила, що Берлін перекладає ответстсвенность за "дизельний скандал" на Європейську комісію. Про це повідомляє DW.

"У Єврокомісії розкритикували антикризового менеджменту Німеччини в скандалі навколо маніпулювання даними вихлопів автомобілів з дизельними двигунами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Б'єнковська заявила, що в Берліні воліють перекласти відповідальність за скандал Єврокомісію, посилаючись на те, що приписи ЄС щодо застосування "систем для відключення" в автомобілях сформульовані дуже розпливчасто. За її словами, в документі чітко прописано, що використання "систем для відключення" заборонено в принципі.

"Але природа законів така, що в них не можна чітко описати всі можливі технічні ситуації", - наголосила єврокомісар.

Вона також додала, що країни-члени ЄС зобов'язані стежити за виконанням європейських приписів щодо автомобільних викидів і домагатися їх дотримання.

"Проте ця система, очевидно, зазнала краху. Євросоюз ніколи не просили уточнити правила, що стосуються викидів. Очевидно, вони не хочуть знати цього, а тепер хочуть перекласти відповідальність на Єврокомісію", - резюмувала Б'єнковська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині розширили розслідування по "дизельного справі", пов'язаного з махінаціями німецького автоконцерну Volkswagen, щодо Porsche.

Так, слідство припускає, що у Porsche могли маніпулювати даними з обробки вихлопних газів і займатися недобросовісною рекламою.