ua en ru

Берлін розкритикував нову ядерну політику США

Берлін розкритикував нову ядерну політику США Фото: Зігмар Габріель (facebook.com/sigmar.gabriel)

У МЗС ФРН переконані, що спіраль нової ядерної гонки озброєнь уже закручується

Міністр закордонних справ ФРН Зіґмар Ґабріель 4 лютого 2018 року розкритикував нову ядерну політику США, заявивши, що вона надсилає хибний сигнал. Про це повідомляє DW.

"Рішення уряду США про розробку нової тактичної ядерної зброї демонструє, що спіраль нової ядерної гонки озброєнь уже закручується", - сказав він.

За словами Ґабріеля, ознаки ядерного переозброєння очевидні також у Росії. Міністр, однак, закликав до нових ініціатив із роззброєння.

"Нашою довготерміновою метою є світ без ядерної зброї", - наголосив він.

Німецький дипломат також підкреслив, що "як і в часи "холодної війни", Європа є особливо вразливою". На думку Ґабріеля, "замість нових систем озброєнь, нам потрібні нові ініціативи з роззброєння".

Нагадаємо, США 2 лютого 2018 року опублікували оновлену ядерну доктрину Nuclear Posture Review, у якій викладено плани Пентагону за адміністрації Дональда Трампа щодо ядерної зброї. Документ серед іншого аналізує поточні ядерні загрози США у світі та закликає до модернізації ядерного арсеналу країни. Йдеться передовсім про КНДР, Іран і Китай, проте найбільше уваги приділено Росії.