ua en ru

Білий дім звинувачує Росію в приховуванні хімічної атаки в Сирії, - NYT

Білий дім звинувачує Росію в приховуванні хімічної атаки в Сирії, - NYT Фото: Білий дім

У Пентагоні заявили, що представники РФ були на сирійській базі, що використовується для запуску хімічної зброї

Білий дім звинуватив російський уряд в допомозы сирійській владі в приховуванні застосування хімічної зброї проти цивільного населення Сирії. Про це повідомляє The New York Times.

Як відзначається, за даними розвідки США, проти населення Сирії використовували зарин.

Повідомляється, що Білий дім опублікував розсекречену доповідь, в якій викладено розвіддані США про хімічну атаку. Відповідно до зазначеної в ньому інформації, сирійська та російська влади "прагнули заплутати світове співтовариство шляхом дезінформації про атаку".

Крім того, джерело видання в Білому домі на умовах анонімності повідомило, що Росія "прикриває винність сирійського режиму".

Американські чиновники заявили, що, враховуючи історію тісної співпраці між сирійськими і російськими військовими, Москва повинна відповісти за напади.

Представники Пентагону заявили, що російські співробітники були на сирійській базі, що використовується для запуску хімічної зброї.

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Пктин заявив, що має інформацію про підготовку серії атак із застосуванням хімічної зброї, на зразок тієї, що сталася в Ідлібі, в декількох регіонах Сирії.