ua en ru

Путін заявив про підготовку провокаційних хіматак в декількох регіонах Сирії

Путін заявив про підготовку провокаційних хіматак в декількох регіонах Сирії Фото: Володимир Путін

Путін заявив, що Росія буде домагатися від ООН розслідування інциденту з хімзброєю в Сирії

Російська Федерація має інформацією про підготовку серії атак із застосуванням хімічної зброї, на зразок тієї, що сталася в Ідлібі, в декількох регіонах Сирії. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Італії Серджо Маттареллою, повідомляє російський "Інтерфакс".

"У нас є інформація від різних джерел, що подібні провокації, а по-іншому я це назвати не можу, готуються і в інших регіонах Сирії, в тому числі в південних передмістях Дамаска, де збираються підкинути знову якусь речовину і звинуватити в її застосуванні сирійську офіційну владу", - сказав Путін.

Крім того, Путін порівняв ситуацію з хіматакою в Сирії з подіями 2003 року, коли хімзброю було виявлено в Іраку.

"Ми обговорювали це з паном президентом, і я сказав, що це мені сильно нагадує події 2003 року, коли представники США в Раді безпеки показували нібито хімічну зброю, виявлену в Іраку. Після цього розпочалася кампанія в Іраку, військова, а закінчилася вона руйнуванням країни, зростанням терористичної загрози і появою ІДІЛ на міжнародній сцені", - сказав Путін.

Путін також заявив про наміри Росії домагатися від структур ООН розслідування інциденту з хімзброї в Ідлібі.

"Ми вважаємо, що будь-який прояв подібного роду гідно того, щоб його ретельно розслідувати. Ми збираємося офіційно звернутися у відповідну ООНівську структуру в Гаазі і закликати міжнародне співтовариство ретельно розслідувати ці прояви", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що у режиму Башара Асада все ще є хімічна зброя, і він знову може її застосувати в Сирії.