ua en ru

Від Білого дому вимагають пояснень про візит до США голови зовнішньої розвідки РФ Наришкіна

Від Білого дому вимагають пояснень про візит до США голови зовнішньої розвідки РФ Наришкіна Фото: Сергій Наришкін (kremlin.ru)

У Сенаті обурені, що російському чиновнику, який перебуває під санкціями, дозволили відвідати Вашингтон

У сенаті США вимагають від Білого дому пояснень після повідомлень про візит в країну глави російської Служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна. Про це заявив лідер демократів Чак Шумер, передає The Hill.

Зокрема він вимагає від адміністрації президента США дати докладні роз'яснення про мету візиту і чи проводив Наришкін зустрічі з американськими чиновниками.

"Адміністрація Трампа має негайно відверто відповісти на запитання: з якими офіційними особами він зустрічався?" - заявив лідер демократів.

Шумер підкреслив, що його обурює, що Наришкіну, який перебуває під санкціями, було дозволено приїхати до Вашингтона.

"Він напевно не приїхав сам. Так яким ще агентам Росії, що перебувають під санкціями, адміністрація Трампа дозволила в'їхати в країну?" - сказав Шумер.

Він припускає, що приїзд глави російської розвідки міг бути пов'язаний з рішенням Білого дому відкласти запровадження нових санкцій проти Росії.

"Найважливіше в цьому візиті те, чому адміністрація Трампа вирішила знехтувати запровадженням санкцій, дедлайн з яких, як ви пам'ятаєте, був учора", - заявив демократ.

Як зазначає видання, у п'ятницю російське посольство в Twitter повідомило, що директор російської розвідувальної служби Сергій Наришкін відвідав Сполучені Штати "для консультацій з... партнерами з боротьби з тероризмом".

Нагадаємо, лідер демократів у Сенаті Сполучених Штатів Чак Шумер і сенатор Бенджамін Кардін вважають, що президент США Дональд Трамп "надміру м'який" щодо російського лідера Володимира Путіна.