ua en ru

Опозиція Білорусі пропонує вважати окупацією перебування в країні військ РФ після навчань "Захід-2017"

Опозиція Білорусі пропонує вважати окупацією перебування в країні військ РФ після навчань "Захід-2017" Фото: навчання "Захід-2017" (structure.mil.ru)

Про це йдеться в заяві Ради Білоруської Народної Республіки

Опозиція Білорусі пропонують вважати окупацією перебування в країні російських військ після закінчення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". Про це йдеться в заяві Ради Білоруської Народної Республіки (уряд у вигнанні), повідомляє "Радіо Свобода".

"Вихід російських частин з території Білорусі повинен відбутися не пізніше 30 вересня, як про це заявлено офіційним Мінськом. В іншому випадку кожен додатковий день перебування російських військових підрозділів і техніків повинен розглядатися як окупація Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що сам факт спільних навчань з Росією, країною-агресором, завдає великої політичної шкоди Білорусі, а також шкодить її репутації перед міжнародним співтовариством.

Відзначимо, Рада Білоруської Народної Республіки з 1919 року діє у вигнанні, представляючи собою одну з найстаріших і найбільш авторитетних політичних організацій білоруської еміграції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Білорусі сьогодні стартували спільні з Росією навчання "Захід-2017", які триватимуть до 20 вересня.