ua en ru

У Білорусі офіційно пред'явили звинувачення Колесніковій

У Білорусі офіційно пред'явили звинувачення Колесніковій Фото: Марія Колесникова (news tut by)

Слідчий комітет Білорусі офіційно звинуватив одного з лідерів Координаційної ради Марії Колесніковій. Вона триває утримуватися під вартою.

Про це повідомили в прес-службі Слідчого комітету.

Колеснікову звинувачують за ч.3 ст.361 (заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь, вчинені з використанням ЗМІ та мережі Інтернет) Кримінального кодексу Білорусі.

В СК додали, що розслідування триває.

Нагадаємо, Марія Колеснікова була затримана на території Білорусі поблизу пункту пропуску з Україною. За даними білоруських прикордонників, вона намагалася виїхати з Білорусі. При цьому в Координаційній раді заявили, що Колеснікову намагалися силоміць вивезти в Україну. Щоб цього не допустити вона розірвала свій паспорт.

Пізніше правоохоронці Білорусі заявили, що Колеснікова проходить підозрюваною у справі про захоплення влади. Їй загрожує до 5 років в'язниці.

Зазначимо, президія Координаційної ради Білорусі входять сім осіб. Практично всі з них були або затримані або перебувають за межами Білорусі. На свободі в країні залишається лише Світлана Алексієвич. У зв'язку з цим Координаційна рада продовжить свою роботу без президії.