ua en ru

У Білорусі горять заповідні Ольманські болота

У Білорусі горять заповідні Ольманські болота Фото: пожежа в Ольманських болотах (mchs.gov.by)

Площа займання становить майже 70 гектарів

У Білорусі рятувальники другий день намагаються загасити пожежу на території заповідних Ольманських боліт. Про це повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода.

Зазначається, що інформація про займання надійшла опівдні 24 серпня. За попередніми даними воно виникло через порушення правил пожежної безпеки.

"Другий день поспіль працівники лісової охорони і Міністерства з надзвичайних ситуацій ліквідують пожежу на Ольманських болотах, найбільшому в Європі комплексі незайманих боліт. Площа займання - 50-70 га", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що загрози для жителів населених пунктів, що поблизу боліт немає.

Відзначається, що для гасіння пожежі задіяно авіацію

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що поблизу Берліна рятувальники намагаються взяти під контроль масштабну лісову пожежу. В результаті пожежі було евакуйовано понад 500 осіб.

Нагадаємо, 23 липня, в Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Пожежна служба після проведеного дослідження спростувала припущення влади, що причиною пожежі є підпал і заявила, що лісові ділянки загорілися через недбалість.