ua en ru

На базі МАН створять міжнародний центр для молодих науковців

На базі МАН створять міжнародний центр для молодих науковців Фото: учні-члени МАН (facebook.com/MAcS.Ukraine)

З МАН уже співпрацюють 60 вищих навчальних закладів

На базі Малої академії наук України (МАН) створять міжнародний центр для молодих науковців. Про це сьогодні під час нагородження переможців всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На базі Малої академії наук створюється міжнародний центр, де зможуть займатися науковою та творчою діяльністю юнаки та дівчата з 20 країн світу", - сказав він.

Турчинов зазначив, що з МАН уже співпрацюють 60 вищих навчальних закладів та 44 науково-дослідних інститути.

Він висловив думку, що серед молодих розробників проектів-переможців конкурсу є майбутні розробники нової української зброї.

"Коли я переглядав роботи переможців конкурсу, я відмітив, що з’явилися деякі актуальні для нашої держави роботи, які скеровані в напрямку зміцнення оборони і безпеки України, роботи, які працюють на відновлення наших військовослужбовців, поранених під час захисту нашої країни і я хочу сказати, що я переконаний, що серед розробників цих проектів є майбутні конструктори наших потужних ракетних систем, нашої нової військової техніки. Але головна наша найпотужніша зброя - це ви", - заявив Турчинов.

Турчинов, зокрема, відвідав виставку ТОП-25 інноваційних винаходів школярів, які були відібрані серед 1200 наукових робіт.

Також відбулося нагородження переможців Всеукраїнського наукового конкурсу МАН, який цього року вперше пройшов у такому масштабі - одночасно змагалися понад 1200 дітей.

Захист наукових учнівських робіт відбувся! Хвилювання, емоції вже минули, адже переможців ІІІ етапу Всеукраїнського...

Опубліковано Мала академія наук України 23 квітня 2018 р.

Нагадаємо, у 2018 році на проекти розвитку науки в Україні передбачено більше 8 млрд гривень.