ua en ru

На проекти розвитку науки в Україні передбачено більше 8 млрд гривень

На проекти розвитку науки в Україні передбачено більше 8 млрд гривень Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

В Україні створено Фонд підтримки стартапів

У цьому році уряд виділяє на проекти розвитку науки більше 8 млрд гривень, а також за ініціативою Кабінету Міністрів створено Фонд підтримки стартапів з початковим бюджетом в 50 млн гривень. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття фінального етапу конкурсу-захисту Малої академії наук України, передає пресс-служба Кабміну.

Зокрема, за його словами, в цьому році учасниками конкурсу стали 1200 учнів і зараз в світі мало країн, які можуть пишатися такою Академією наук і такою кількістю обдарованої молоді.

"Тепер я знаю, як виглядають 1200 справжніх зірок України, - сказав прем'єр-міністр. - Я пишаюся вами, адже розумію, скільки ви докладаєте зусиль, скільки ваші наставники вкладають у вас. Важливо, щоб ви не напрацьовували свої рішення, відкривали нові можливості. Важливо, щоб кожен зробив свій внесок в нашу країну. Країну, яка вимагає нових рішень, сучасних відкриттів, здатних змінити в хорошому сенсі світ. Мало країн у світі, які можуть пишатися такою Академією наук і такою кількістю обдарованої молоді".

Крім того, глава уряду підкреслив, що завдання влади зробити кожну дитину успішним і побудувати країну такою, щоб у ній хотілося залишатися жити і працювати.

"Ми маємо прекрасну країну в центрі Європи. Вона може бути лідером у багатьох сферах. І ми заслуговуємо на те, щоб бути лідером за якістю життя", - додав Гройсман.

Крім того, говорячи про фінансування, він заявив, що в цьому році уряд виділяє на проекти розвитку науки більше 8 млрд грн. Крім того, за ініціативою Кабінету Міністрів створено Фонд підтримки стартапів з початковим бюджетом в 50 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Міністерство фінансів реалізує проект по зміні фінансового забезпечення надання медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук (НАМН).