ua en ru

У "Батьківщині" назвали "провальною" тарифну політику в Україні

У "Батьківщині" назвали "провальною" тарифну політику в Україні Фото: Сергій Соболєв (ba.org.ua)

Соболєв вважає, що "Роттендам+ доведе країну до фінансового та економічного банкрутства

Перший заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає "провальною" тарифну політику в Україні. Про це він сказав з парламентської трибуни Верховної ради, коментуючи призупинення навчання у вищих навчальних закладах через брак коштів на оплату комунальних тарифів, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Головний ВНЗ країни – Київський національний університет ім. Т.Шевченка – припиняє навчання через брак коштів на оплату комунальних послуг, переводить студентів на дистанційне навчання і продовжує навчальний процес на місяць, до липня 2018 року. То які ще вам треба підтвердження того, що злочинна схема "Роттендам+", на якій відмивають мільярдні кошти, діє не в інтересах держави, а в інтересах олігархічних груп, які на цьому наживаються?", - сказав він.

Політик нагадав, що "Батьківщина" не раз заявляла про те, що "Роттендам+" доведе країну до фінансового та економічного банкрутства.

Соболєв переконаний, що парламентська провладна більшість разом з "Опозиційним блоком" має відповідати за те, що "свого часу продовжили термін повноважень чинного складу НКРЕКП (комісії, що затверджує тарифи) та дозволила президенту призначати додаткового членів Комісії".

З огляду на цю ситуацію, "Батьківщина" закликає парламент терміново розглянути питання про призначення нового складу НКРЕКП.

За повідомленнями ЗМІ, навчання припинено не тільки в університеті імені Шевченка, а і в інших вузах України. Так, наприклад, найбільший львівський університет "Львівська політехніка" планує перевести у лютому наступного року всіх студентів на дистанційне навчання.