ua en ru

"Батьківщина" вимагає негайно заслухати звіт ТСК з тарифів, - Тимошенко

"Батьківщина" вимагає від парламенту терміново, у вівторок, першим питанням заслухати звіт тимчасової слідчої комісії (ТСК) з тарифів. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на погоджувальній раді голів фракцій і комітетів Верховної Ради.

"На цьому тижні звіт комісії ставлять на п'ятницю, на кінець дня, коли вже нікого не буде і не буде кому проголосувати за постанову. Тому, перше, на чому наполягає "Батьківщина", - це у вівторок, одним з перших питань поставити звіт парламентської комісії і негайно прибрати корупцію з тарифів!", - підкреслила вона.

Тимошенко нагадала, що комісія з вивчення обґрунтованості встановлення тарифів закінчила свою роботу ще на початку літа, але питання про її звіт "свідомо не ставлять в порядок денний, тому що там очевидно, що тарифи корупційні, завищені та тарифи мародерські по відношенню до людей".

На думку лідера фракції, тимчасові слідчі комісії в парламенті - єдиний шлях проводити антикорупційні розслідування.

У зв'язку з цим народний депутат наполягає на прийнятті у вівторок відповідного законопроекту про діяльність ТСК, який розробила і внесла фракція "Батьківщина".

Тимошенко також повідомила, що "Батьківщина" передала до Генеральної прокуратури заяву про кримінальне правопорушення у зв'язку з аферами уряду на ринку природного газу.

"Я звертаюся до всіх, у тому числі до генерального прокурора: негайно розслідуйте кримінальну справу і притягніть до відповідальності винних! Якщо цього не буде зроблено, то "Батьківщина" не буде голосувати за жоден закон, крім підвищення соціальних стандартів, поки не будуть знижені тарифи на базі правильно прийнятих законів та антикорупційних розслідувань", - заявила лідер фракції.

Вона також зазначила, що під час зустрічі з Президентом узгоджено питання про необхідність термінового прийняття законопроекту, яким передбачається скасування рентної плати на газ, з 70% абсолютно бездумної ренти, яка повністю знищує видобуток природного газу в Україні, - і повернутися до адекватного розміру ренти, що призведе до зниження тарифів".

За словами Тимошенко, "Батьківщина" наполягає на включенні до порядку денного у вівторок законопроекту №2835 про зниження ренти на газ.

Також лідер "Батьківщини" звернула увагу на завищення норм споживання тепла без лічильників: "людям просто залазять в кишені і забирають останнє".

"Відповідний законопроект №2832 передбачає обґрунтовані норми споживання тепла до встановлення лічильників, що втричі знизить платежі на тепло", - підсумувала політик.