ua en ru

"Батьківщина" ініціює створення міжнародної коаліції на підтримку Савченко

"Батьківщина" ініціює створення міжнародної коаліції на підтримку Савченко Фото: Григорій Немиря

Команда партії "Батьківщина" та Юлія Тимошенко докладають всіх можливих зусиль задля створення міжнародної коаліції на підтримку звільнення народного депутата України Надії Савченко. Про це під час прес-конференції заявив заступник голови партії "Батьківщина", голова комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря.

"Зараз потрібно максимально нарощувати зусилля, щоб справа Савченко не була відкладена на другий план, щоб за тими дискусіями, які зараз ведуться у різних форматах щодо збройної агресії Росії на сході України, справа не була забута", - наголосив він.

За його словами, для того, щоб спонукати керівництво РФ відгукнутися на заклики міжнародної спільноти і звільнити Савченко, "Батьківщина" звернулась до всіх своїх партнерів, дружніх організацій світу.

"Одна з таких організацій, Атлантична рада Сполучених Штатів Америки, прийняла рішення в рамках Форуму глобальної безпеки у Вроцлаві вручити Савченко нагороду "За Свободу". Церемонія відбудеться 12 червня, від імені Савченко нагороду прийматиме її сестра Віра", - зазначив Немиря.

Окрім того він повідомив: за інформацією Хельсінкської комісії Конгресу США, орієнтовно 24 червня у Конгресі США відбудуться відкриті слухання, присвячені Надії Савченко.

"Ми розглядаємо це як крок солідарності та підтримки. Це ще одне свідчення того, що про Надію не забули", - наголосив депутат від "Батьківщини".
"Я сподіваюсь, що у вересні Надія займе своє місце у першому ряду українського парламенту", - сказав він.

Заступник голови Партії "Батьківщина" також нагадав, що в червні виповнюється рік з того моменту, коли українську льотчицю Надію Савченко було незаконно затримано і потім викрадено російськими спецназівцями з території України та перевезено на територію РФ.

З того часу вона незаконно утримується у російській в'язниці.

Він також зауважив, що партія "Батьківщина" з самого початку підтримувала вирішення цієї справи на засадах права та справедливості.