ua en ru

Баски розбили "Барселону", Террі подарував "Челсі" перемогу, а "Боруссія" і "Байєр" несподівано програли

Завдяки голу Джона Террі в компенсований час "Челсі" здолав вдома "Евертон" і зберіг мінімальну перевагу над "Арсеналом" і "Манчестер Сіті". Власна перемога над "Ельче" і сенсаційна поразка "Барселони" від "Реал Сосьєдад" дозволили "Реалу" вийти в одноосібні лідери чемпіонату Іспанії. "Байєр" на виїзді поступився "Вольфсбургу", але дортмундській "Боруссії", яка крупно програла "Гамбургу", не вдалося змістити леверкузенців з другої позиції. Гол Раджі Ненгголана забезпечив "Ромі" виїзну перемогу над "Болоньєю", а заодно допоміг скоротити відставання від "Ювентуса".

Завдяки голу Джона Террі в компенсований час "Челсі" здолав вдома "Евертон" і зберіг мінімальну перевагу над "Арсеналом" і "Манчестер Сіті". Власна перемога над "Ельче" і сенсаційна поразка "Барселони" від "Реал Сосьєдад" дозволили "Реалу" вийти в одноосібні лідери чемпіонату Іспанії. "Байєр" на виїзді поступився "Вольфсбургу", але дортмундській "Боруссії", яка крупно програла "Гамбургу", не вдалося змістити леверкузенців з другої позиції. Гол Раджі Ненгголана забезпечив "Ромі" виїзну перемогу над "Болоньєю", а заодно допоміг скоротити відставання від "Ювентуса".

Англія

Нулі на табло "Стемфорд Брідж" зберігалися аж до 93-ї хвилини, коли Джон Террі забив єдиний у матчі гол, вразивши ворота після удару Френка Лемпарда зі штрафного. Перемога з мінімальним рахунком дозволила синім зберегти перевагу над "Арсеналом", який займає друге місце, відстаючи на одне очко. В суботу "каноніри" здобули впевнену домашню перемогу над "Сандерлендом" - 4:1. Інтрига в цьому матчі померла на 31-й хвилині після того, як Олів'є Жиру зробив рахунок 2:0, оформивши дубль. Решта м'ячів у складі переможців забили Томаш Росіцкі і Лоран Косцельни.

Три очки взяв на своєму полі і "Манчестер Сіті", який здолав "Сток Сіті" завдяки точному удару Яя Туре на 70-й хвилині. Після верхової передачі Александара Коларова івуарійський хавбек забив єдиний у матчі гол, завдяки якому "городяни" лише на три очки відстають від лідера, маючи при цьому гру в запасі.

"Вест Хем" тим часом здобув четверту поспіль перемогу, обігравши на своєму полі "Саутгемптон" (3:1), і злетів на десяте місце в таблиці. "Халл Сіті" піднявся на одну позицію, розгромивши на виїзді аутсайдера першості "Кардіфф Сіті" - 4:0. Нарешті, "Фулхем" у першому матчі під керівництвом Фелікса Магата розійшовся миром з "Вест Бромвічем" - 1:1. "Манчестер Юнайтед" в пізньому матчі суботи обіграв на виїзді "Крістал Пелес" - 2:0. По голу в другому таймі забили Робін ван Персі і Уейн Руні, в п'ятницю продливший особистий контракт на чотири роки.

Іспанія

Протягом всієї зустрічі з "Реал Сосьєдадом" каталонці виглядали мляво, тоді як господарі поля, навпаки, грали бадьоро й енергійно. Незабаром після автоголу Олександра Сонга на 32-й хвилині Ліонель Мессі встановив рівновагу, і на перерву команди вирушили за рахунку 1:1, однак у другому таймі баски, які претендують на потрапляння у число чотирьох найсильніших команд першості, забили два м'ячі. Точні удари вдалися Антуану Гризманну і Давиду Сурутусе, що відзначилися на 54-й та 59-й хвилинах відповідно.

Осічка "Барселони" дозволила "Реалу" вийти в одноосібні лідери. Мадридський клуб залишиться на чолі турнірної таблиці принаймні до кінця недільного матчу за участю "Атлетіко". Підопічні Карло Анчелотті в домашньому матчі з "Ельче" втрат в особі дискваліфікованих Кріштіану Роналду і Луки Модріча не помітили. Перший гол Асиера Ильярраменди у складі "Реала" дозволив господарям відкрити рахунок, і хоча футболісти "Ельче" намагалися чинити опір, мадридці перемогли з розгромним рахунком. На 71-й хвилині Бейл поклав м'яч під поперечину ударом з 25 метрів, а в кінцівці зустрічі жирну крапку поставив Іско.

Таким чином, на виїзний матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з "Шальке-04" команда Анчелотті відправиться з 14 перемогами в останніх 15 матчах. "Сельта" такими показниками поки похвалитися не може, але чотири перемоги в шести поєдинках до сьогоднішнього дня - теж хороший результат для команди, яка веде боротьбу за збереження прописки у вищому дивізіоні. У суботу клуб з Віго задовольнився нічиєю у матчі з "Хетафе", який грав у меншості після вилучення захисника Лісандро Лопеса на 52-й хвилині. Зустріч завершилася з рахунком 1:1. "Малага" і "Альмерія" розійшлися нульовою нічиєю.

Німеччина

"Байєр", який крупно програв у вівторок "Парі Сен-Жермен" у Лізі чемпіонів УЄФА, знову розчарував своїх уболівальників, оскільки поступився на виїзді "Вольфсбургу" - 1:3. Бас Дост вивів господарів вперед на 13-й хвилині, але на кінець першого тайму Сідні Сем зрівняв рахунок. Після перерви Луїс Густаво відновив перевагу "Вольфсбурга", а на 73-й хвилині остаточний результат встановив Рікардо Родрігес, який не реалізував пенальті, але виявився першим на добиванні.

"Гамбург" у рідних стінах розгромив дортмундську "Боруссію" з рахунком 3:0. Третій гол чудовим ударом зі штрафного метрів з 40 забив Хакан Чалханоглу. Дебют Мірко Сломка біля керма "динозаврів" вийшов більш ніж успішним. "Гамбург" перервав серію з семи поразок поспіль в бундеслізі.

"Герта" у гостях обіграла "Штутгарт" - 2:1. Переможний гол на 87-й хвилині забив Сандро Вагнер. Правда, потім форвард встиг заробити червону картку. Столичний клуб знаходиться на сьомій позиції і випереджає за додатковими показниками "Аугсбург", який за 12 хвилин до кінця основного часу на виїзді поступався "Фрайбургу" з рахунком 1:2, але зумів домогтися перемоги - 4:2.

Шосту сходинку утримує менхенгладбахська "Боруссія", яка зіграла внічию з "Хоффенхаймом" - 2:2. Продовжує творити чудеса "Нюрнберг". Команда, яка не могла виграти протягом перших 17 матчів сезону, в п'яти останніх поєдинках здобула чотири перемоги. Цього разу з рахунком 2:1 був битий брауншвейзький "Айнтрахт".

Італія

Єдиний гол у матчі "Болонья" - "Рома" на рахунку Раджі Ненгголана, який відзначився на 37-й хвилині. Бельгієць невідпорно пробив з близької відстані після передачі Міралема П'янича. Це перший гол півзахисника за "Рому" після переходу з "Кальярі" в минулому місяці. Можливість відзначитися забитим м'ячем була і у Маттии Дестро, але італієць незадовго до взяття воріт пробив у штангу.

У другому таймі "Болонья" володіла перевагою і намагалася врятувати зустріч, але забити так і не змогла. Андреа Мантовані пробив з вигідної позиції мимо воріт, а Лазарос Христодулопулос не влучив у ствір в доданий арбітром час. "Рома" в ході цього чемпіонату пропустила всього 11 м'ячів.

Використані матеріали УЄФА