ua en ru

Банки США по кілька разів займали кошти у ФРС в розпал кризи

Goldman Sachs Group, Citigroup та інші великі американські банки кілька разів зверталися за фінансовою підтримкою до Федерального резерву у фінансову кризу, свідчать дані, опубліковані в середу, повідомляє Reuters.
Citigroup, Morgan Stanley і Merrill Lynch, який зараз входить до складу Bank of America, більше за інших взяли в борг у ФРС в кризу, що вибухнула після краху Lehman Brothers у вересні 2008 р.
Згідно з даними, Goldman Sachs виявився шостим у списку за обсягом екстрених запозичень у регулятора, що суперечить заявам керівників банку про те, що в нього завжди було достатньо готівки на руках.
"Виявилося, що інвестиційні банки явно потребували грошей", - сказав керуючий директор Mayflower Advisors в Бостоні Лоренс Глейзер.
ФРС довелося розкрити подробиці про надання екстрених кредитів на 3,3 трлн дол. після вступу в силу закону Додда-Френка про фінансову реформу, схваленого в липні.
Згідно з даними, Citigroup і Bank of America продовжували займати у Федрезерву аж до весни 2009 р.
Оприлюднені дані можуть знову розпалити суперечки про доцільність деяких держсубсидій під час кризи, включаючи виділення допомоги страховику AIG і іноземним банкам. Однак Уолл-стріт, що закрилася в середу сильним зростанням після доброї макроекономічної статистики, проігнорувала повідомлення.
"Оприлюднені дані нагадають всім, що справи в нас були погані, і що ФРС втрутилася, щоб допомогти, але також можуть розкрити старі політичні рани. Це цікавий історичний контекст, але ринки в цілому на новини не відреагували", - сказав економіст LPL Financial Boston Джон Кенналлі.