ua en ru

Банки готові вкласти в будівельну галузь 17 млрд грн, - В.Яцуба.

Банки готові вкласти в будівельну галузь 17 млрд грн. Про це журналістів повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Яцуба відзначив, що цю суму в телефонній бесіді озвучив глава Нацбанку Володимир Стельмах. "Він говорить, що сьогодні в банках є 17 вільних млрд, які вони готові на певних умовах вкласти в будівельну галузь", - заявив міністр. За його словами, в наступну середу, 19 травня, в Кабміні пройде розширене засідання, що стосується питань розвитку будівельної галузі під керівництвом прем'єр-міністра Миколи Азарова. У засіданні планується участь представників НБУ і 15 найбільших банків, які займаються кредитуванням будівництва, представників Мінрегіонбуду і забудовників.

"Я наполягатиму на тому, щоб ми разом з В.Стельмахом, з банками відібрали тих забудовників, які мають позитивну кредитну історію", - сказав він. Такі забудовники, за словами міністра, можуть розраховувати на отримання кредитів під 12-14% річних на добудову об'єктів нерухомості. Частково або повністю відсотки по кредитах може погасити держава за рахунок коштів, виділених в бюджеті на здешевлення житла, уточнив В.Яцуба.

Нагадаємо, Мінрегіонбудом відібрано 786 об'єктів по всій Україні з готовністю 70% і вище, які можуть розраховувати на держпідтримку в процесі добудови житла.