ua en ru

Банк Японії утримався від нового пом'якшення монетарної політики і розширив програму кредитування

Банк Японії у вівторок розширив програму кредитування для боротьби з хронічними хворобами економіки, які руйнували її ще до катастрофічного землетрусу в березні, передає Reuters. Як і очікувалося, Центробанк утримався від нового пом'якшення монетарної політики і одноголосним рішенням зберіг індикативну ставку в діапазоні від нуля до 0,1%.

ЦБ трохи підвищив оцінку економіки, заявивши, що вона, як і раніше відчуває труднощі, хоча і показує ознаки прискорення.

Банк Японії вирішив відкрити кредитну лінію на 500 млрд ієн (6,23 млрд дол.) для банків, які здійснюють фінансове кредитування під заставу активів. Кожен банк зможе зайняти до 50 млрд ієн під 0,1% річних максимум на чотири роки.

Зростання кредитів під заставу активів замість нерухомості дозволить невеликим фірмам, у яких її немає, отримати доступ до грошей.

Японія поступово виходить із найсильнішої кризи з часів Другої світової війни після землетрусу і цунамі 11 березня, що спровокували аварії на атомній станції "Фукусіма". Багато хто з аналітиків згодні з думкою ЦБ про те, що японська економіка відновить помірне зростання до кінця поточного року, коли закінчаться перебої в постачаннях.