ua en ru

Балух може вийти на волю через рік, - адвокат

Балух може вийти на волю через рік, - адвокат Фото: Володимир Балух (helsinki.org.ua)

За вироком Балух вже відбув 2 роки і 9 місяців

Засудженому в Криму українському активісту Володимиру Балуху залишилося відбувати покарання трохи більше року. Про це заявив адвокат активіста Ольга Дінзе, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Крым.Реалии".

"Ми сподіваємося, що найближчим часом він вийде на свободу. Якраз підійшов термін умовно-дострокового звільнення. Ми якраз можемо, коли він надійде в колонію, писати на УДО і просити його звільнення найближчим часом. З урахуванням інновацій у кримінально-процесуальному законодавстві (Росії, - ред.), в даний час він може розраховувати на короткий строк відбуття покарання. Тому що, як ми порахували, подивимося ще рішення суду - за вироком він вже відбув 2 роки і 9 місяців. Йому залишилося ще трохи більше року", - розповів Дінз.

Нагадаємо, Верховний суд" окупованого Росією Криму скоротив на місяць термін ув'язнення українського активіста, політв'язня Володимира Балуха.

Володимир Балух назвав справу проти нього сфабрикованою і оголосив голодування 19 березня 2018 в знак протесту.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Балух відмовився брати участь по відеозв'язку в засіданні підконтрольного Кремлю "Верховного суду Криму" з розгляду апеляції на вирок.

Додамо, що 10 вересня "суд" Криму розглядав апеляцію адвоката Балуха Ольги Дінзе на постанову Залізничного районного суду Сімферополя" про припинення провадження за клопотанням условно-дострокового звільнення Володимира Балуха. Суд не задовольнив вимогу сторони захисту і залишив "рішення Роздольненського районного суду без змін.