ua en ru

Б.Бернанке бачить можливості для стимулювання економіки США з боку ФРС

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке бачить різні можливості для подальшого стимулювання національної економіки. За словами голови американського Федрезерва, поєднання високого рівня безробіття в країні і низьких темпів зростання споживчих цін вказують на необхідність пом'якшення грошово-кредитної політики США, йдеться в матеріалах ФРС. Проте, Б.Бернанке відзначив, що Вашингтон все ще обговорює, наскільки агресивно слід діяти в даному напрямі, повідомляє РБК.
В той же час, на думку голови ФРС, безробіття в країні становить серйозну загрозу для відновлення національної економіки. А іншим ризиком, який виділив Б.Бернанке, є можлива дефляція.
Б.Бернанке не став вдаватися до подробиць щодо додаткових нестандартних заходів, яких може вжити ФРС США у відповідь на поточні економічні умови в країні (високе безробіття при низькому рівні інфляції). Проте голова ФРС зазначив, що Центробанк може збільшити свій портфель довгострокових цінних паперів. Крім того, Б.Бернанке припустив, що ФРС може скоректувати формулювання, яке стало традиційним, про те, що процентні ставки залишатимуться на винятково низькому рівні "протягом тривалого періоду". За словами Б.Бернанке, ФРС могла б підсилити цю обіцянку так, щоб учасники ринку вважали, що ФРС має намір утримувати ставки на низькому рівні "протягом тривалішого періоду, ніж того чекають ринки".