ua en ru

Азербайджан прийняв заходи для забезпечення захисту населення в прифронтовій зоні

Азербайджан прийняв заходи для забезпечення захисту населення в прифронтовій зоні Фото: військові (twitter.com/lentaruofficial)
Автор: РБК-Украина

Міністерство з надзвичайних ситуацій Азербайджану вжило заходів для забезпечення захисту населення в прифронтовій зоні. МНС створило необхідну кількість тимчасових притулків для мирних жителів.

Про це повідомляє APA.

"Була проведена велика просвітницька робота з мешканцями населених пунктів, розташованих в прифронтовій зоні та безпосередньо на лінії зіткнення з необхідним правилам безпечної поведінки в разі можливого наступу противника", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що населенню були роз'яснені правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо в умовах війни, правила правильного використання тимчасових притулків, створених у прифронтових зонах з метою захисту сільських жителів від ворожого вогню.

Також співробітниками МНС було проаналізовано стан системи зв'язку і оповіщення для своєчасного попередження населення про великомасштабні надзвичайні ситуації у мирний час, а у воєнний час - про ворожий обстріл.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про готовності Анкари підтримати Азербайджан на полі бою. У Росії ж закликали турецькі влади утриматися від цього кроку.

Крім того, в Азербайджані назвали конфлікт з Вірменією "вітчизняною війною".

Раніше повідомлялося, що Азербайджан оголосив часткову мобілізацію.

Про те, яка зараз ситуація в Карабасі, йдеться в матеріалі РБК-Україна.