ua en ru

Азаров: Завдання України - забезпечити якнайшвидшу підготовку угоди про асоціацію з ЄС до підписання

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що наступним завдання України є забезпечення якнайшвидшої підготовки угоди про асоціацію з ЄС до підписання. Про це прем'єр заявив, коментуючи парафування даної угоди, повідомляє прес-служба уряду.

"Сьогодні в Брюсселі відбулося парафування угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Цей крок знаменує завершення п'ятирічної роботи переговорних команд і є важливим етапом на шляху встановлення нових договірних рамок у відносинах між Україною та ЄС. Наступне завдання - забезпечити якнайшвидшу підготовку угоди до підписання", - сказав Азаров.

За його словами, зі свого боку "уряд України продовжить реалізацію системних перетворень, спрямованих на запровадження високих європейських стандартів у всіх сферах життя нашої держави".

Прем'єр висловив щиру вдячність всім учасникам переговорів як з боку України, так і з боку ЄС за виявлений професіоналізм та налаштованість на досягнення конструктивних результатів.

Відзначимо, за словами міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, в кращому разі угода про асоціацію буде підписана через 6-12 місяців.

Нагадаємо, раніше сьогодні з посиланням на джерело повідомлялося, що повноцінно провести процедуру ратифікації Україною і ЄС не вдасться. Робота над договором до сих пір не завершена, і парафовані будуть близько 170 сторінок з 1700 сторінок документа. У зв'язку з цим Україна і Євросоюз підпишуть документ, який зобов'язує завершити роботу над рештою розділами до кінця літа.

Україна і ЄС почали переговори про нову угоду 5 березня 2007 р., а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 р. На саміті Україна-ЄС у Парижі 9 вересня 2008 р. Україна не отримала гарантій вступу в ЄС. Замість цього було схвалено рішення про те, що новий документ, що регламентує відносини України та ЄС, буде називатися "Угода про асоціацію".