ua en ru

Азаров доручив Бойко забезпечити безперебійне постачання тепла та електроенергії в Україні в умовах холодів

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єрові, міністрові енергетики і вугільної промисловості Юрію Бойко забезпечити безперебійне постачання тепла та електроенергії в умовах холодів. Про це прем'єр заявив у ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Окреме завдання енергетиками міністру Юрію Бойку. Мені повідомили, що тривають ремонтні роботи, а, отже, відбувається планове відключення від електроенергії", - сказав він.
За словами прем'єра, такого допускати не можна, враховуючи зниження температури:
"Тому необхідно забезпечити безперебійне постачання тепла, електроенергії. Потрібно забезпечити альтернативне енергозабезпечення. Одночасно я звертаюся до людей... необхідно економити тепло, газ і воду, щоб не допустити ситуацій, як сталося на одній із станцій Запорізької АЕС", - додав він.
Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, в НЕК "Укренерго" повідомили, що Україна з сьогоднішнього дня починає імпортувати електроенергію з Росії, одночасно припиняючи її експорт до Білорусі і Молдови. Дефіцит електроенергії з'явився після аварії на лінії електропередачі (ЛЕП) в Запорізькій області.