ua en ru

Клюєв доручив ГПУ з'ясувати причини падіння опори магістральної лінії електропередач Запорізької АЕС

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив Генеральній прокуратурі та силовим відомствам з'ясувати причини падіння опори магістральної лінії електропередач Запорізької АЕС. Відповідне доручення він надав під час селекторної наради з керівництвом регіонів, повідомляє прес-служба Клюєва.

"Я так розумію, що ця опора впала через те, що там повирізали її частини, на сусідніх опорах вже теж повирізали велику кількість металу. Я далекий від думки, що це було шкідництво або диверсія, але те, що ця опора впала не просто так - це факт", - наголосив Андрій Клюєв.
Крім того, перший віце-прем'єр-міністр доручив місцевим органам влади разом з Міністерством внутрішніх справ забезпечити патрулювання високовольтних ліній електропередач. "Для того, щоб комусь все ж таки не хотілось різати ці надзвичайно важливі об‘єкти на металолом", - сказав Андрій Клюєв.
Водночас він додав, що необхідно обстежити усі високовольтні лінії електропередач. За його словами, інші опори можуть виявитися так само пошкодженими "мисливцями за металобрухтом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клюєв доручив перевести на посилений режим роботи служби, що забезпечують життєдіяльність країни в зв'язку з погодними умовами.