ua en ru

Азаров доручив Арбузову і Колобову вивчити ситуацію навколо бюджету Києва і підготувати пропозиції

Прем'єр міністр України Микола Азаров дав доручення першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову та міністру фінансів Юрію Колобову вивчити ситуацію, що склалася довкола міського бюджету столиці та підготувати пропозиції, аби вже за підсумками першого кварталу внести зміни до державного кошторису. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

На першому засіданні новопризначений Кабмін заслухав доповідь голови КМДА Олександра Попова щодо виплати заробітних плат у Києві. Очільник держадміністрації прозвітував, що станом на 20 грудня заборгованості в Києві немає. Він також доповів міністрам про загрозу сталого функціонування міста, яка склалася внаслідок прийняття несправедливого державного бюджету на наступний рік. Попов закликав прем'єр-міністра та весь склад уряду переглянути заплановані показники фінансування Києва у наступному році.

"Цього року дефіцит міського бюджету склав 1 млрд 700 тис. грн. Цю цифру підтвердила перевірка Державної фінансової інспекції. Водночас, грошей передбачених у бюджеті наступного року, столиці вистачить лише до серпня. Коли Київ отримав контрольні цифри після затвердження бюджету країни, стало зрозуміло, що прихований дефіцит складає майже 4 млрд грн. А це ставить під загрозу перспективи стабільного фінансування бюджетної сфери та загрожує життєдіяльності міста", - наголосив Попов.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради не ухвалили бюджет міста на 2013 рік, оскільки він не відповідає інтересам киян. Проект головного фінансового документу столиці Київрада прийняла до розгляду. Але принаймні перший квартал 2013 столиця житиме за принципом 1/12 від бюджету 2012.

Читайте також: Київрада розгляне столичний бюджет на 2013 рік у січні