ua en ru

Азаров: Поголів'я великої рогатої худоби в Україні має протягом 5-7 років давати приріст 300 тис. голів на рік

Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений в необхідності державної підтримки великотоварного м'ясо-молочного виробництва, а також в необхідності виплачувати дотації населенню, що утримує велику рогату худобу. Про це він заявив у ході консультацій з експертами і учасниками ринку тваринництва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо, що стадо великої рогатої худоби неможливо забезпечити за рік-два... На це мінімум потрібно 5-7 років, протягом яких потрібно цілеспрямовано добиватися приросту. Вирізати можна дуже швидко - за 4-5 років, а ось відновити - це проблема серйозна. Тому тут, напевно, треба йти двома шляхами - з одного боку, підтримка великотоварного виробництва (тваринницькі ферми від 200 корів ), магістральною лінією, це ясно абсолютно, і добиватися приросту хоч би 300 тис. голів в рік", - відзначив глава уряду. В той же час прем'єр-міністр зазначив, що необхідно підтримати виробництво м'яса і молока у населення, "а для цього добитися доведення конкретної дотації до тієї людини, яка тримає 2-3-4-5 корів". "Я буду, думаю, цю лінію і проводити", - сказав Азаров.

"Я зробив пропозицію, щоб, коли з'явилося теля, господарям цього теляти платити 500 грн за те, щоб вони його зберегли, ще теля - ще 500 грн, пройшов ще рік - ще 1000 грн", - сказав Азаров, відзначивши, що ця його пропозиція раніше не була підтримана аграріями, оскільки нібито нікому відстежувати цей процес.

Зазначимо, Азаров також заявив, що необхідно привернути інвесторів до співпраці з аграріями у сфері тваринництва.