ua en ru

Азаров: Вітчизняне виробництво має домінувати на внутрішньому ринку України

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook наголосив на необхідності відновлення українського виробництва товарів народного споживання, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, уряд зараз вирішує чимало нагальних питань, серед яких такі: "як зробити так, щоб більшість товарів, які продаються в Україні, були українського походження, тобто вироблялися на українських підприємствах?".

Прем'єр-міністр підкреслив, що це сприятиме розвитку економіки і відповідно збільшенню робочих місць, зростанню рівня оплати праці, надходженню додаткових доходів до Пенсійного фонду та ін.

При цьому Микола Азаров повідомив, що у цьому напрямку уряд уже зробив певні кроки, ухваливши масштабну програму імпортозаміщення.

Крім того, прем'єр-міністр відзначив, що у контексті насичення ринку вітчизняними товарами йдеться також і про товари медичного призначення та ліки.

"Зараз на 70% в аптеках імпортні препарати, на превеликий жаль, дорогі і не завжди відповідної якості. А це означає, що наші люди не тільки платять великі гроші, але і не отримують ефекту від застосування цих ліків", - наголосив Микола Азаров, зазначивши, що для практичного вивчення проблеми сьогодні відвідав фармацевтичне підприємство "Фармацевтичне об'єднання" Дарниця ".

"Це супер-сучасне підприємство, що випускає високоякісні ліки. Оглянувши цехи, поговоривши з персоналом, я переконався, що можна в найближчі 3-4 роки в Україні побудувати 4-5 таких же підприємств, і приблизно на 70% закрити потребу України в ліках. Така програма буде не тільки розроблена, але і виконана", - запевнив прем'єр-міністр, зауваживши, що був час, коли країна практично повністю забезпечувала себе і ліками, і продуктами харчування, товарами народного споживання.

"Тому вся внутрішня і зовнішня політика Уряду повинна бути спрямована саме на це", - наголосив Микола Азаров.