ua en ru

Автоконцерн GM може знизити вартість своєї частки акцій Peugeot SA через зниження продажів

Автоконцерн General Motors (GM) може знизити вартість придбаних ним навесні 7% акцій французького автовиробника Peugeot SA. Причиною для цього є економічна криза в Європі і зниження продажів нових автомобілів, передає Reuters.

"Якщо ринкові умови не зміняться в короткостроковій перспективі, ми можемо дійти висновку, що погіршення ситуації навколо Peugeot SA не є тимчасовим, що у свою чергу може призвести до штрафів. В даний час ми маємо намір зберегти інвестиції в Peugeot SA до тих пір, поки вони не повернуться на рівень покупки", - наголошується в повідомленні GM.

Нагадаємо, GM придбала 7-процентну частку у французькому автоконцерн Peugeot SA у березні 2012 р. за 320 млн євро. Через падіння котирувань акцій Peugeot SA 7-процентна частка GM зараз оцінюється в 146 млн євро.

General Motors - найбільша американська автомобільна корпорація, що виробляє свою продукцію в 35 країнах світу. Штаб-квартира компанії знаходиться в Детройті. Чистий прибуток GM в I півріччі 2012 р. зменшився на 53,7% і склав 2,491 млрд дол.

PSA Peugeot Citroen - другий найбільший автовиробник у Європі після німецького Volkswagen. У групу, крім автомобільного підрозділу, входять банк Banque PSA Finance, постачальник автокомпонентів Faurecia та логістичний оператор Gefco, що спеціалізується на автомобільних вантажоперевезеннях. Загальносвітові продажу групи за підсумками I півріччя 2012 р. скоротилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 13% - до 1,62 млн одиниць (готові автомобілі плюс складальні комплекти CKD). Негативна динаміка пов'язана з економічним спадом в Європі, де ринкова частка Peugeot Citroen знизилася з 13,9% до 12,9%. Концерн PSA має намір скоротити у Франції до 8 тис. робочих місць.