ua en ru

General Motors заплатить за частку в Peugeot 320 млн євро

General Motors Co заплатить 320 млн євро (423 млн дол.) за 7% частку в Peugeot SA в рамках альянсу, сформованого для заощадження компаніями щонайменше 2 млрд дол., повідомляє Reuters.

GM і Peugeot (PSA) розроблять разом як мінімум чотири автомобілі до 2016 р., говориться в документах, які GM подала в Комісію з цінних паперів і бірж США. Договір розрахований на 10 років, проте в ряді обумовлених випадків альянс може припинити своє існування раніше.

Минулого тижня GM і Peugeot заявили, що утворюють альянс по об'єднанню закупівель, досліджень і розробок, а також будуть виробляти автомобілі на загальній платформі для зниження витрат.

Американська GM робить ставку на дану операцію в надії уникнути збитків в Європі, які переслідують її там протягом 12 років. Peugeot, в значній мірі спирається на європейський ринок, сподівається наростити продажі на інших ринках.

Зазначимо, чистий прибуток другого за величиною в Європі виробника автомобілів PSA Peugeot Citroen SA за 2011 р. скоротився на 48,2% і склав 588 млн євро.

Чистий прибуток американського автоконцерну General Motors (GM) за підсумками 2011 р. виріс на 61,7% і склав 7,6 млрд дол. проти торішнього показника, зафіксованого на рівні 4,7 млрд дол.