ua en ru

В Австралії літак повернувся на злітну смугу через дірки в моторі

В Австралії літак повернувся на злітну смугу через дірки в моторі Фото: Австралія (pixabay.com)

Командир борту при зльоті помітив неполадки в роботі двигуна

Літак Китайських східних авіаліній повернувся на злітну смугу аеропорту в Сіднеї через серйозні проблеми з мотором. Про це повідомляє NBC News.

Так, командир борту при зльоті помітив неполадки в роботі лівого двигуна і вирішив зайти на посадку. Пасажири запанікували через гуркіт та сильний запах гару.

Як наголошується, пілот зумів безпечно посадити лайнер, жодна людина не постраждала. Вже при огляді виявилося, що обтічник двигуна повністю розірваний. Експерти припускають, що причиною міг стати заклинивший повітряний гвинт.

Повідомляється, що у Airbus 330 два двигуна, які виробляє завод Rolls-Royce. На підприємстві заявили, що така проблема виникла вперше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура закрила справу стосовно посадових осіб Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) у справі про збитий в 2014 році літаку Іл-76 на Донбасі.

За документами, 21 червня слідчий суддя Печерського районного суду Києва своїм рішенням зобов'язав Головну військову прокуратуру Генпрокуратури (ГПУ) внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення.