ua en ru

Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму через молебень

Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму через молебень Фото: Арсен Аваков

До місця проведення молебню будуть допускатися тільки громадяни України

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму у зв'язку із завтрашнім молебнем, який пройде з нагоди річниці Хрещення Русі розом з хресною ходою. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на місці проведення молебню, який буде проходити разом із хресним ходом, з нагоди річниці Хрещення Русі 27 липня буде проводиться контроль особистості з метою недопущення громадян інших країн, які можуть стати ініціаторами провокацій.


"Ми вводимо особливий режим щодо ситуації, пов'язаної із завтрашнім молебнем. Всякий громадянин може прийти на молебень, природно, і ми забезпечимо його безпеку там", - заявив Аваков.

За його словами, доступ до місця проведення молебню на Володимирській гірці буде проводиться через відповідний контроль безпеки, який буде включати в себе близько 20 рамок-металошукачів, крім того, буде проводитися особистий огляд сумок і рюкзаків з метою виключення проникнення зброї і вибухових речовин.

"Крім того, буде проводиться контроль особистості тому, що громадяни України мають право на вільне зібрання, а громадяни інших країн - ні, тому, що ми не хочемо, щоб з молебню зробили провокацію",- додав Аваков.

Крім того, Аваков повідомив, що МВС вдалося переконати віруючих зупинити пішу хресну ходу.

"Ми досягли домовленості з владикою Онуфрієм, головою Московського патріархату православного про те, що зараз ми локалізуємо цю ситуацію, що зараз віруючі зупинять цю ходу, сядуть в автобуси і послідують у місце ночівлі", - заявив Аваков.

Міністр також зазначив, що наразі обидві групи віруючих знаходяться у безпосередній близькості до Києва.

Сама ж піша хресна хода на території Києва відбудеться завтра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з хресним ходом у Києві, який запланований на 27 липня 2016 року, в столиці можливі нові обмеження руху усіх видів транспорту.