ua en ru

Аваков виграв суд проти Лещенка про стеження з боку МВС

Аваков виграв суд проти Лещенка про стеження з боку МВС Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Подільський райсуд Києва зобов'язав Лещенка спростувати інформацію про стеження за ним

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що виграв суд проти нардепа БПП Сергія Лещенка. Про це міністр повідомив в Twitter, публікуючи рішення суду.

"Рішення суду: інформація С. Лещенко на Deutsche Welle про стеження з боку МВС є брехливою", - заявив Аваков.

Згідно з документом, Подільський районний суд Києва задовольнив позов Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації, а також про спростування недостовірної інформації, розповсюдженої народним депутатом Сергієм Лещенком і оприлюдненій на сайті телерадіокомпанії Deutsche Welle.

Так, оприлюднена інформація, що нібито Аваков займається збором інформації щодо нардепа для подальшої дискредитації, а "технічну функцію виконує МВС", визнана такою, що є недостовірною.

Суд постановив, щоб Лещенко спростував цю інформацію, а також сплатив судовий збір: 551,21 гривень на користь Авакова і 1102,4 гривень на користь МВС. Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва протягом 10 днів з моменту оголошення рішення.

У судовій постанові йдеться про інтерв'ю з Сергієм Лещенком, опублікованому 18 листопада 2015 року, в якому він заявив, що відчуває за собою незаконне стеження з боку правоохоронних органів із застосуванням прослуховування мобільних телефонів. Позов проти нардепа подавав Аваков і МВС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат ВР Сергій Лещенко заявив, що за антикоррупционерами, в тому числі і ним, ведеться незаконне стеження.