ua en ru

Аваков під час візиту до США зустрінеться з представниками Держдепу та ФБР

Аваков під час візиту до США зустрінеться з представниками Держдепу та ФБР Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Ключові питання візиту 15-19 квітня - протидія гібридній війні Росії та співпраця з ФБР

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 15 квітня розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки, під час якого заплановані зустрічі із представниками Держдепартаменту США та Федерального бюро розслідувань. Про це повідомив департамент комунікації МВС України.

"Наш візит включатиме, безумовно, як політичні питання, так і ті, що стосуються діяльності МВС. Ключове - протидія російській гібридній війні. Ми готові переймати досвід багатьох передових країн, але у питанні протидії гібридній війні Росії весь світ має вчитися у нас. По-друге, посилення співпраці із ФБР у протидії організованій злочинності, зокрема російській, та її вплив на процеси у світі", - розповів Аваков.

У складі делегації МВС до США прибув також перший заступник голови Нацполіції України - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Як зазначається, програма п'ятиденного візиту включає зокрема відвідування центру, де навчають агентів ФБР та низку зустрічей щодо спільних дій між американськими та українськими правоохоронцями у боротьбі із організованою злочинністю.

"Це та організована злочинність, що діє на території України під впливом Росії. Мета - дестабілізація ситуації на території України. Саме для цього російська влада використовує "злодіїв в законі" та інших злочинців, які їдуть з Росії до України", - зазначив Аброськін.

Також, з його слів, заплановано підписання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Управлінням боротьби із наркотиками Міністерства юстиції США.

Аваков під час візиту до США зустрінеться з представниками Держдепу та ФБРАваков під час візиту до США зустрінеться з представниками Держдепу та ФБР
Фото: візит Арсена авакова до США

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков повідомив, що найближчим часом суспільству буде показана мережа міжнародного негативного впливу, який чинить Росія на інформаційне поле України.