ua en ru

Аваков: найближчим часом ми покажемо мережу міжнародного негативного впливу РФ на інформполе України

Аваков: найближчим часом ми покажемо мережу міжнародного негативного впливу РФ на інформполе України Фото: Арсен Аваков (avakov.com)

За словами Авакова, атаки через соціальні мережі з боку РФ на Україну стали частиною гібридної війни

Глава Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Арсен Аваков повідомив, що найближчим часом суспільству буде показана мережа міжнародного негативного впливу, який чинить Росія на інформаційне поле України. Про це він заявив сьогодні, 13 квітня 2018 року, в ході виступу на форумі з безпеки в Києві.

"Зовсім недавно була створена робоча група в Міністерстві внутрішніх справ і було порушено відповідну кримінальну справу, я думаю, що найближчим часом ми покажемо суспільству, співпрацюючи з кіберполіціями наших партнерів, ту мережу міжнародного негативного впливу агресора, який він чинить на наше інформаційне поле і ми повинні зробити висновки. Ми повинні зробити все, щоб агресивні засоби нападу на Україну, в тому числі через засоби медіакомунікацій, були припинені", - заявив Аваков.

За словами глави МВС, фейкова інформація і цілеспрямовані атаки через соціальні мережі з боку РФ на Україну стали частиною гібридної війни.

"Ми повинні говорити про нашу безпеку з точки зору внутрішнього становища в країні. Ви всі бачите і слідкуєте за конфліктами, які відбуваються в Європі, США, і діями фейкової інформації...Маніпуляції через соцмережі. Наші західні колеги скаржаться на десятки тисяч фейкових сайтів, які поширюють фейковую інформацію. Але ми це уявляємо. Знаємо, про що йде мова - про фейкові інформаційні і цілеспрямовані атаки, в тому числі, через соцмережі, з боку РФ на Україну...Ці фейки стали мемами, атаки стали частиною гібридної війни. Настав час усвідомити це не тільки нам, але і всьому світу, настав час покласти цьому край", - заявив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виступаючи на форумі з безпеки, секретар РНБО Олександр Турчинов анонсував продовження існуючих санкцій проти РФ і синхронізацію режиму санкції з США.