ua en ru

Армія Ізраїлю відновила обстріл сектора Газа

Армія оборони Ізраїлю відновила ракетні обстріли сектора Гази, а також морські та авіаудари по позиціях бойовиків на палестинській території, передає AFP з посиланням на заяву ЦАХАЛ.

Армія оборони Ізраїлю відновила ракетні обстріли сектора Гази, а також морські та авіаудари по позиціях бойовиків на палестинській території, передає AFP з посиланням на заяву ЦАХАЛ.

"Через безперервні ракетні обстріли ХАМАС протягом всього гуманітарного "вікна" [перемир'я], яке було погоджено на інтересах цивільного населення Гази, ЦАХАЛ відновлює повітряне, морське та наземну операцію в секторі Гази", - йдеться в повідомленні армії.

"У зв'язку з грубими порушеннями ХАМАС гуманітарного перемир'я ЦАХАЛ відновлює наступальну операцію", - написав представник командування Петер Лернер у своєму Twitter.

З 17 липня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) веде в секторі Газа наземну операцію, яка була ініційована у відповідь на ракетні обстріли ізраїльських міст. Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що операція необхідна для зачищення мережі підземних тунелів, які використовуються палестинськими бойовиками для терористичних атак.

У суботу, 26 липня, глава ізраїльського уряду погодився на 12-годинне припинення вогню, увечері того ж дня на прохання ООН цей режим був продовжений ще на 24 години. При цьому угрупування ХАМАС відхилила гуманітарне перемир'я, заявивши, що воно можливе тільки за повне виведення ізраїльських військ з сектора Гази. За десять днів наземної операції в секторі Газа загинуло близько 1 тис. 50 місцевих жителів, 42 солдата ЦАХАЛ і троє мирних ізраїльтян.

За офіційними даними, з моменту початку операції "Незламна скеля" (7 липня 2014р.) по ізраїльських містах з сектора Газа і з Синайського півострова було випущено понад 1 тис. ракет. Приблизно 900 з них розірвалися на території Ізраїлю, поранивши близько десяти осіб. У відповідь літаки і кораблі Ізраїлю завдали понад 1 тис. 600 ударів по вогневих позиціях терористів.