ua en ru

Вірменія звинуватила Туреччину в наміри ввести війська в Нахічевань

Вірменія звинуватила Туреччину в наміри ввести війська в Нахічевань Фото: Нікол Пашинян (flickr.com/worldeconomicforum)
Автор: РБК-Украина

Туреччина шукає привід для більш широкого залучення в конфлікт Нагірному Карабасі. Турецька влада шукає привід привести свої війська в Нахічевань.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян в ефірі програми "60 хвилин".

Туреччина, за нашою інформацією, шукає привід привести свої війська в Нахічевань, це анклав азербайджанський, що межує з Туреччиною, Вірменією та Іраном (...) хоча у нас є інформація, що там вже присутні деякі підрозділи турецької армії", - заявив він.

Пашинян додав, що за інформацією уряду Вірменії, військові інструктори і високопоставлені військові зараз знаходяться в командних пунктах Азербайджану, і місцями керують військовими діями.

Присутність Туреччини в регіоні нічого доброго не обіцяє, може збільшити масштаби війни, зазначив він.

Зазначимо, згідно з Московським договором, укладеним в 1921 році, регіон Нахічевань заборонено передавати третім країнам.

Нагадаємо, вранці 27 вересня в Нагірному Карабасі відбулося загострення вірмено-азербайджанського конфлікту - почалися інтенсивні бойові дії. Обидві сторони повідомляють про втрати, в тому числі і серед цивільного населення.

Раніше повідомлялося, що 29 вересня Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії, нібито турецький винищувач F-16 збив вірменський, в результаті чого загинув пілот. Міноборони Вірменії також стверджувало, що позиції на землі були атаковані турецьким безпілотником.

Турецька сторона вже спростувала ці звинувачення.