ua en ru

У Вірменії відкрили другу справу через прослушку глав спецслужб

У Вірменії відкрили другу справу через прослушку глав спецслужб Фото: Артур Ванецян і Сасун Хачатрян (news.am)

Нова справа розпочата за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу Вірменії - перевищення посадових повноважень

Генеральна прокуратура Вірменії відкрила другу кримінальну справу після публікації в інтернеті аудіозапису телефонної розмови директора Служби нацбезпеки Артура Ванецяна і начальника Спеціальної слідчої служби Сасуна Хачатряна, передає видання News.am.

Зазначено, що нова справа розпочата за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу Вірменії - перевищення посадових повноважень. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Вірменії почали розслідування за фактом прослуховування глав спецслужб країни. Зокрема, в інтернеті був опублікований аудіозапис телефонної розмови Ванецяна і Хачатряна. Достовірність запису підтвердив сам Ванецян, який і повідомив, що у зв'язку з прослушкою буде розпочато розслідування.

У записі глави СНБ і Спеціальної слідчої служби обговорюють допит екс-президента Роберта Кочаряна, арешт і висунення звинувачення на адресу глави ОДКБ Юрія Хачатурова.

Додамо, що екс-президент Вірменії Роберт Кочарян заявив про намір брати участь у дострокових виборах до Національних зборів країни. При цьому Кочарян підкреслив, що формат його участі в цих виборах поки обговорювати передчасно.