ua en ru

У Вірменії почали розслідувати прослуховування глав спецслужб

У Вірменії почали розслідувати прослуховування глав спецслужб Фото: Артур Ванецян і Сасун Хачатрян (news.am)

У мережі опублікували розмову голів Служби національної безпеки і Спеціальної слідчої служби

У Вірменії почали розслідування за фактом прослуховування глав спецслужб країни - директора Служби національної безпеки Вірменії Артура Ванецяна і начальника Спеціальної слідчої служби Сасуна Хачатряна. Про це повідомляє видання News.am.

Зокрема, в інтернеті був опублікований аудіозапис телефонної розмови Ванецяна і Хачатряна. Достовірність запису підтвердив сам Ванецян, який і повідомив, що у зв'язку з виявленим прослуховуванням буде розпочато розслідування.

Зазначено, що аудіозапис був опублікований 5 вересня користувачем broska333 і був відкритий усім користувачам 11 вересня. У записі глави СНБ і Спеціальної слідчої служби обговорюють допит екс-президента Роберта Кочаряна, арешт і висунення звинувачення на адресу глави ОДКБ Юрія Хачатурова. У розмові Ванецян називає Хачатряна "братом" і задає питання про хід розслідування справи про розгін мітингів у березні 2008 року, коли на вулиці вийшли протестувальники проти порушень на президентських виборах. Відзначимо, що в ході протестів тоді загинули щонайменше вісім активістів і один військовослужбовець.

Повідомляється, що Ванецян підтвердив, що на записі йдеться про екс-президента Роберта Кочаряна, щодо якого ведеться розслідування. Глава СНБ заявив, що подібне обговорення між ним і Хачатряном було, "і було суто юридичним обговоренням".

Глава СНБ Вірменії також зазначив, що у зв'язку з публікацією аудіозапису буде проведено "детальне розслідування", яке має виявити джерело витоку.

"Якщо не помиляюся, в Генпрокуратурі вже порушено кримінальну справу, і незабаром дізнаємося подробиці", - підсумував Ванецян.

Крім того, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що "можна говорити про таємне прослуховування глави ССС або директора СНБ". Він доручив голові СНБ провести прес-конференцію для пояснення обставин того, що сталося.

Нагадаємо, екс-президент Вірменії Роберт Кочарян заявив про намір брати участь у дострокових виборах до Національних зборів країни. При цьому Кочарян підкреслив, що формат його участі в цих виборах поки обговорювати передчасно.

Як писало РБК-Україна, 13 серпня Апеляційний суд Вірменії відпустив екс-президента країни Роберта Кочаряна на свободу.