ua en ru

В АПУ сподіваються на позитивний висновок КСУ щодо змін в Конституцію в частині правосуддя

В АПУ сподіваються на позитивний висновок КСУ щодо змін в Конституцію в частині правосуддя Фото: Олексій Філатов

Філатов сподівається на позитивний висновок суду

Представник президента України у справі за зверненням парламенту про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) вимогам ст. 157 та 158 Конституції України та заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов сподівається на позитивне рішення суду у даній справі. Про це він заявив журналістам під час перерви при розгляді Конституційним судом України проекту змін до Конституції в частині правосуддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, що сьогодні ми сподіваємося, що Конституційний суд надасть позитивний висновок, який є дуже важливим кроком на шляху судової реформи", - повідомив він.

Також представник АПУ зазначив, що сподівається на це рішення до відновлення роботи парламенту.

"Сподіваюся, що до початку... точніше, до продовження цієї сесії Верховної Ради суд зможе надати свій висновок. Але знову ж таки, це питання до суду щодо строків виконання ним своєї функції", - заявив Філатов.

Нагадаємо, КСУ у формі усного слухання розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) вимогам статей 157 і 158 Основного закону.