ua en ru

Apple купила сервіс розпізнавання музики

Apple купила сервіс розпізнавання музики Фото: Apple (Pixabаy)

Компанія Apple заплатила 400 млн доларів

Американська компанія Apple купила сервіс розпізнавання музики Shazam. Про це повідомляє TechCrunch, у розпорядженні якого є відповідний лист Apple.

"Ми дуже раді, що Shazam і його талановита команда приєднаються до Apple. З моменту запуску App Store, Shazam вважається одним з найпопулярніших додатків для iOS. Сьогодні їм користуються сотні мільйонів людей по всьому світу на різних платформах. У нас є цікаві плани, і ми з нетерпінням чекаємо приєднання Shazam після сьогоднішньої угоди", - заявили в компанії Apple.

За оцінками видання, компанія Apple заплатила 400 млн доларів.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що Аpple придбала новозеландський стартап PowerbyProxi, що займається розробками у сфері бездротового підзарядки пристроїв.

При цьому фінансові подробиці угоди не розкриваються. Старший віце-президент Apple Ден Річчіо назвав угоду "відмінним доповненням, оскільки Apple працює над створенням бездротового майбутнього".

Згідно з інформацією видання, угода була оформлена після того, як нещодавно Apple включила бездротову зарядку для нових смартфонів iPhone 8, iPhone 8 Plus X і iPhone під стандарту Qi. Вказується, що технології стартапу можуть допомогти Apple створити бездротові зарядки для інших пристроїв iPad і MacBook.