ua en ru

Апеляційний суд повернув Києву землю на Жуковому острові вартістю понад 107 млн гривень

Апеляційний суд повернув Києву землю на Жуковому острові вартістю понад 107 млн гривень Фото: ГПУ повернула землі на Жуковому острові у законну власність

Копія судового рішення передана в міськадміністрацію для прийняття заходів щодо його виконання

Апеляційний суд Києва визнав незаконними державні акти про право власності на 74 га земель охоронюваного ландшафту заповідника "Жуків острів" вартістю понад 107 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як повідомляється, Генеральна прокуратура подала до Господарського суду Києва позови про визнання недійсними рішень Київради про передачу цих земель під забудову.


12 грудня Господарський суд задовольнив позов Генпрокуратури і визнав передачу зазначених земельних ділянок у власність а житлового кооперативу "Котмист", ТОВ "Земконтракт", ТОВ "Интегралити Інвест" та інших недійсною.

У свою чергу, київський апеляційний господарський суд, погодившись з позицією Генеральної прокуратури України, 22 березня 2016 року апеляційні скарги товариств залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Копія зазначеного рішення суду направлена до київської міської ради для прийняття вичерпних заходів, спрямованих на його виконання, в тому числі за державної перереєстрації прав на земельні ділянки.

Хід виконання судового рішення Генеральною прокуратурою України контролюється.

Нагадаємо, у Києві забудовник хоче вирубати парк заради незаконного будівництва.