ua en ru

Апеляційний суд відклав скаргу ГПУ у справі про розкрадання 2 млрд грн з Аграрного фонду

Апеляційний суд відклав скаргу ГПУ у справі про розкрадання 2 млрд грн з Аграрного фонду Фото: Апеляційний суд Києва

Дата розгляду апеляції Генпрокуратури стане відома після того, як сформується колегія із п'яти суддів

Апеляційний суд м. Києва відклав розгляд скарги Генеральної прокуратури України на постанову Печерського районного суду м. Києва про повернення слідчому прокуратури обвинувального акта щодо екс-глави ПАТ "Аграрний фонд" Олександра Кірюка і колишнього першого заступника голови НБУ Бориса Приходька, які фігурують у справі про розкрадання 2 млрд грн із фонду. Про відповідне рішення заявила суддя Тетяна Фрич сторонам справи, передає кореспондент РБК-Україна.

"За законом, справи щодо осіб, які обіймали особливо відповідальне становище, має розглядати в апеляційному суді колегія із п'яти професійних суддів. Оскільки на сьогоднішній день така колегія ще не сформована, справа не призначена до розгляду", - повідомила журналістам Фрич.

При цьому суддя наголосила, що дата розгляду скарги буде відома тільки після того, як сформується колегія суддів із п'яти чоловік. "Коли буде сформована колегія, якщо я залишуся головуючою, я тоді призначу дату. Якщо буде інший головуючий, він призначить дату, відповідно, зі своїм графіком роботи", - сказала Фрич.

За словами судді, це перше слухання в Апляціонном суді Києва, коли справа має слухатися колегією суддів у складі п'яти осіб. "Це нова норма, ми в Апеляційному суді вперше починаємо слухати справу у складі п'яти суддів", - заявила суддя Тетяна Фрич.

Нагадаємо, Генпрокуратура оголосила підозру екс-главі Аграрного фонду і трьом директорам комерційних структур у заволодінні більш 521 млн грн.