ua en ru

Апеляційний суд Києва відправив справу про замах на гендиректора "Фармака" на дорозслідування

Справу про замах на генерального директора ПАТ «Фармак» Філю Жебровську відправлена на дорозслідування . Відповідне рішення 22 серпня ухвалив Апеляційний суд Києва , повідомляє видання «Дзeркало тижня» .

Нагадаємо , вранці 9 червня 2009 р. на Філю Жебровську було скоєно замах. Злочинець зробив один постріл і поранив Жебровську, після чого у нього заклинило пістолет. Злочинець втік.

19 листопада 2012 р. старшим слідчим з особливо важливих справ головного слідчого управління УВС Києва було винесено постанову про закриття кримінальної справи щодо обвинувачених і зняття з обвинувачених останньої запобіжного заходу - підписки про невиїзд.

Адвокати Жебровської в січні ц.р. спробували оскаржити постанову про закриття справи . На початку квітня суд відмовив у задоволенні скарги потерпілої.

На думку адвоката Жебровської Дмитра Таранчук , «Шевченківський суд Києва при винесенні постанови про відмову в задоволенні скарги на постанову про закриття справи спирався на результати частково проведеного слідства , а в самій постанові суду явно видно невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи».

На дане рішення Шевченківського суду адвокатами потерпілої була подана скарга до Апеляційного суду Києва .

22 серпня відбулось засідання, на якому скарга адвоката Філі Жебровської була задоволена, а постанова Шевченківського райсуду скасовано. Також було скасовано та постанову від 19 листопада 2012 р. про закриття кримінальної справи та зняття з обвинувачених запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

«За рішенням останнього суду справу направлено на дорозслідування , фігурантам справи повернуто статус обвинувачених і підписка про невиїзд. Таким чином , було відновлено справедливість і законність у питанні, що стосується обвинувачених у даній кримінальній справі , і знову з'явився шанс проведення повного, об'єктивного та компетентного дорозслідування» , - сказав Таранчук , повідомляє «Дзеркало тижня» .