ua en ru

"Антонов" завершив дослідне збирання транспортних Ан-178 і легкого Ан-132

"Антонов" завершив дослідне збирання транспортних Ан-178 і легкого Ан-132 Фото: цех дослідного виробництва "Антонова" (Antonov.com)

На сьогодні держпідприємство підписало протоколи про наміри із замовниками 40 літаків "Антонов"

Держпідприємство "Антонов" завершило збирання фюзеляжу другого дослідного зразка середнього транспортного літака Ан-178 і агрегатів фюзеляжу першого демонстраційного легкого транспортного літака Ан-132. Про це 30 грудня повідомили у прес-службі ДП.

Як зазначається, в одному із цехів дослідного виробництва "Антонова" 29 грудня 2015 року відбулася церемонія зняття зі стапелів фюзеляжу Ан-178 і носової частини фюзеляжу (Ф1) Ан-132.

2015 рік пройшов під знаком нових транспортних літаків "АН": завершено будівництво та розпочато льотні випробування Ан-178, демонстрація якого на найбільших авіаційних салонах у Парижі і Дубаї привернула увагу багатьох потенційних замовників.

"До теперішнього часу підписано протоколи про наміри на придбання 40 літаків "Антонов". Тривають переговори щодо уточнення вимог замовників щодо технічних характеристик і строків поставки літаків. Активно працюємо над тим, щоб всі домовленості переросли в контракти", - зазначив керівник ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов.

Зокрема, досягнуто домовленість з Науково-технологічним центром Короля Абдулазіза, Королівство Саудівська Аравія, щодо спільної реалізації програми Ан-132, який найкращим чином підходить для експлуатації в умовах держави та інших країн регіону.

Також підписано "меморандуми" щодо взаємодії у просуванні на світовий ринок літаків різного призначення сімейства Ан-148, Ан-158, Ан-132 і Ан-178.

У 2015 році на озброєння Збройних сил України прийнято військово-транспортний літак короткого зльоту і посадки Ан-70, розпочато програму його спеціальних випробувань.

Крім того, завершено поставку шести регіональних реактивних літаків Ан-158 авіакомпанії Cubana de Aviacion, Куба.

Між тим, у 2016 році ДП "Антонов" відзначатиме дві важливі дати: 110 років від дня народження Олега Костянтиновича Антонова та 70 років із дня заснування підприємства. Колектив "антоновців" звернувся до президента України Петра Порошенка з ініціативою оголосити 2016-й роком Антонова в Україні.

Як повідомлялося, Україна розширить співпрацю із Саудівською Аравією за програмами "Антонова".

Раніше в жовтні 2015 року Україна вперше показала Ан-178 у Дубаї.