ua en ru

"Антонов" оголосив конкурс на назву нового транспортного літака Ан-178

"Антонов" оголосив конкурс на назву нового транспортного літака Ан-178 Фото: Ан-178

На початку листопада український транспортник продемонструють в Дубаї

Держпідприємство "Антонов" ініціювало народний конкурс на назву нового транспортного літака Ан-178. Про це повідомили у прес-службі "Антонова".

Як зазначається, Ан-178 відноситься до високотехнологічних проектів України, який стрімко розвивається.

За даними ДП "Антонов", розробка Ан-178 тривала менше 3,5 років, що є своєрідним рекордом для авіаційної галузі. Від завершення будівництва літака до його першого польоту пройшло всього 20 днів. А менше ніж через місяць Ан-178 вдало дебютував на світовому авіашоу "Ле Бурже - 2015". Сьогодні новий транспортник проходить програму льотних випробувань. У період з 8 по 12 листопада літак демонструватиметься в Дубаї.

"Команда "Антонов" робить все можливе, щоб Ан-178 став гідним продовженням лінійки всесвітньо відомих літаків "Ан", серед яких: Ан-2 "АНнушка", Ан-22 "АНтей", Ан-124 "РуслАН", Ан 225 "Мрія". Соратники Олега Костянтиновича Антонова розповідають, що, називаючи свої літаки, видатний авіаконструктор звертав увагу на наявність в їхніх іменах складу "АН"", - йдеться в повідомленні.

У НАТО літаки виробництва "Антонова" відомі під іншими назвами. Наприклад, Ан-2 називається Colt (Лоша), Ан-22 - Cock (Півень), Ан-124 - Condor (Кондор), Ан-225 - Cossack (Козак). В американській класифікації ці літаки вважаються транспортними, що зумовило велику літеру "С" в цих назвах, яка походить від слова Сargo (вантаж).

Нагадаємо, транспортний літак Ан-178 став однією з головних новинок на найбільшому авіакосмічному салоні "Ле Бурже - 2015" у Франції.

Як повідомлялося, при розробці й будівництві дослідного екземпляра Ан-178 на заводі "Антонов" вперше в повному обсязі використовували технологію "без креслень" на базі 3D-моделей.