ua en ru

Україна розширить співпрацю із Саудівською Аравією щодо програм "Антонова"

Україна розширить співпрацю із Саудівською Аравією щодо програм "Антонова" Фото: на знак зміцнення партнерства Михайло Гвоздьов вручив Його Високості Принцу Turki bin Saud Mohammed A. Al-Saud модель найбільшого у світі літака АН-225 "Мрія"

КСА цікавиться насамперед літаками типу Ан-132, Ан-148-100ЕМ і Ан-178

Держпідприємство "Антонов" і компанія Taqnia Aeronautics підписали два меморандуми про взаєморозуміння щодо взаємодії у просуванні на ринок Королівства Саудівської Аравії (КСА) чотирьох санітарних літаків -148-100ЕМ, чотирьох розвідувально-рятувальних варіантів Ан-132 і двох постановників радіоперешкод на базі цього літака. Про це повідомили у прес-службі "Антонова".

"У КСА ми бачимо потребу в літаках типу Ан-132, Ан-148-100ЕМ і Ан-178. Вони можуть ефективно використовуватися в нашій країні, ми можемо будувати їх для численних замовників", - заявив президент компанії Taqnia Aeronautics генерал-майор у відставці Ali Mohammed Al-Ghamdi.

Україна розширить співпрацю із Саудівською Аравією щодо програм "Антонова"

Фото: на переговорах між керівником ДП "Антонов" Михайло Гвоздьовим (у середині праворуч), його Високістю Принцом Turki bin Saud Mohammed A. Al-Saud (у середині ліворуч), президентом Taqnia Aeronautics Ali Mohammed Al-Ghamdi (ліворуч від принца), доктором Халедом (праворуч від принца) сторони висловили взаємну зацікавленість у розширенні співпраці

За його словами, просування нових варіантів Ан-132 допоможе вивчити вимоги потенційних замовників до розвідувально-рятувальним літакам і постановникам радіоперешкод. "Таким чином, ми створимо літаки в суворій відповідності з побажаннями експлуатантів. До того ж, ми починаємо з" Антонов "роботу по композиційним і металевим матеріалами, розвиваючи таким чином технічне співробітництво", - додав глава Taqnia Aeronautics.

Своєю чергою, українська сторона наголосила на важливості співпраці з КСА. "Наш досвід, який набуваємо разом в оснащенні літака Ан-132 західними двигунами і авіоникой, повинен застосовуватися і на інших сучасних літаках" Антонов ", включаючи лінійку Ан-148, Ан-158 і Ан-178", - поділився планами керівник українського авіапідприємства Михайло Гвоздьов.

Раніше, 12 листопада, президент King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) принц Turki bin Saud Mohammed A. Al-Saud відвідав експозицію "Антонова" на Dubai Air Show, зауваживши перспективну програму розробки і побудови нового легкого транспортного літака Ан-132, що реалізується спільно ДП "Антонов", KACST і Taqnia Aeronautics за участю лідерів світової авіаіндустрії..

Україна розширить співпрацю із Саудівською Аравією щодо програм "Антонова"

Фото: керівники Taqnia Aeronautics company (КСА) і ДП "Антонов" (Україна) вітають один одного з підписанням меморандумів про взаєморозумінн

Українську авіаекспозіцію протягом виставки Dubai Air Show відвідали й інші офіційні особи Саудівської Аравії, серед яких командувач Військово-повітряних сил (ВПС), офіційна делегація Міністерства оборони КСА, командувач ВПС Національної гвардії і представники рятувальних служб.

Нагадаємо, в червні Україна на авіасалоні "Ле Бурже-2015" підписала угоду про участь у проектуванні і будівництві авіаційного заводу в Саудівській Аравії.