ua en ru

Антикорупційний комітет переніс обговорення розслідування проти прокурорів Корнійця і Шапакіна на 27 жовтня

Антикорупційний комітет переніс обговорення розслідування проти прокурорів Корнійця і Шапакіна на 27 жовтня Фото: Єгор Соболєв

Парламентський комітет обговорить це розслідування в наступний вівторок

Комітет по боротьбі з корупцією Верховної Ради України (ВРУ) переніс обговорення кримінального провадження проти "діамантових прокурорів" Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна на вівторок, 27 жовтня. Про це глава комітету Єгор Соболєв сказав журналістам.

"Ми сьогодні запросили пана Віталія Касько, який був керівником розслідування в Генеральній прокуратурі, і пана Віктора Трепака, який заарештовував " діамантових прокурорів" від СБУ. На жаль, Трепак не прийшов з незрозумілих причин, тому ми вирішили відкласти засідання", - підкреслив Соболєв.

Він зазначив, що раніше повідомлялося про перенесення засідання комітету на 20 жовтня, однак зважаючи на рішення Ради про те, що наступний тиждень (19-23 жовтня) відведений для роботи з виборцями, антикорупційний комітет збереться у вівторок, 27 жовтня.

Нагадаємо, екс-перший заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Володимир Шапакіна вніс заставу в 6,4 млн грн і вийшов із СІЗО.

Шапакін вже вдруге вносить за себе заставу. Вперше суд призначив суму в 3,2 млн грн - 8 липня прокурор вийшов з-під варти. Після цього рішення суду першої інстанції оскаржили в Апеляційному суді. Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію ГПУ і постановив застосувати до Володимира Шапакіна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 6,4 млн грн.

5 липня в Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакіна і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У Шапакіна були знайдені 130 тис. дол. у кабінеті, 30 тис. дол. І 22 тис. дол. у будинку, 170 тис. дол. і 500 тис. грн в квартирі, документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси.